www.iiiWe.com » جوشکاری به روش پلاسما

 صفحه شخصی سیامک مطلبی   
 
نام و نام خانوادگی: سیامک مطلبی
استان: گیلان - شهرستان: رشت
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  عضو هیئت مدیره در یک شرکت ساختمانی
شماره نظام مهندسی:  11-3-0-11311
تاریخ عضویت:  1389/08/30
 روزنوشت ها    
 

 جوشکاری به روش پلاسما بخش عمران

12
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

این نوع جوشکاری(Palasma Arc Welding )در زمره جوشکاری های قوسی قرار دارد که در آن قوس بین الکترود تنگستن و قطعه کار برقرار می شود .
روش جوشکاری قوس پلاسما هر فلز قابل جوش دادن را جوش خواهد داد. روش جوشکاری PAW یا همان قوس پلاسما شباهت بسیار زیادی به روش GTAW دارد. در این روش از یک نگهدارنده الکترود استفاده شده است که یک الکترودجنس پرمنگنات تگنستن ، یک پرکننده یکنواخت میله ای و از یک سیم که در روشGTAW کاربرد دارد و یک گازمحافظ بدون جنبش یکنواخت استفاده می شود.
روش برشکاری قوس پلاسما، تقریباً مشابه فرایند جوشکاری است ، البته با چندتفاوت در برش شعله ای و محل طراحی آن و همچنین ولتاژ جریان بیشتری را مصرفمی کند.
تفاوت اساسی بین PAW , GTAW تا حدی کم است که کاربران نگران هستند زیرا شکل نگهدارنده الکترود نازل و شکل پلاسمای قوس به شدت از این تفاوت تبعیت می کند روش پلاسمای TIG یک قوس پلاسمای باز دارد. پلاسمای جوشکاری و برشکاری مجهز دارای قوس پلاسمای محصور می باشد که معنای آن این است که شما طول قوس بلندتری در روش PAW نسبت به روش GTAW خواهید داشت همچنین قوس PAW دارای شکل استوانه ای تری نسبت به شکل زنگوله ای GTAW است و زمانی که با آن کار می کنید متوجه می شوید. آن روش که قوس PAW می باشد با تمرکز قوس عمل می کند.
مشابه TIG ، پلاسمای جوشکاری و شعله برشکاری متناسب با خواص منبع تغذیه متداول آن می باشد . تغذیه متداول برای روش PAW توسط به کارگیری یک جعبه کنترل که شروع قوس را نشان میدهد ، گازها و آب با سیستم خنک کننده با آب از میان سایر مواد عبور می کنند. PAC علاوه بر نیاز اساسی به منبع تغذیه باید یک مدار باز با ولتاژ خیلی بالا و توانمند برای تولید جریان الکتریکی بالا نسبت به منبع تغذیه TIG استفاده کند.


چگونگی کارکرد PAW
PAW به این علت به این نام لقب گرفته است که قوس پلاسمای متراکم تر ، مقدار زیادی غلیظ تر و خیلی بیشتر گرم تر نسبت به قوس های الکتریکی متداول گازهای محافظ فرایند جوشکاری از قبیل MIG , TIG می باشد. دمای قوس حدود 21000 درجه فارنهایت یعنی 11650 درجه سلیسوس است که در PAW و مشعل قوس الکتریکی متداول نیست.


دونوع از قوس ها

مشعل قوس تنها با استفاده از پلاسمای تغییر شکل و جوشکاری فلزات با گازهای محافظ شروع به تولید قوس کرده است . پس استفاده از HF شروع به تولید قوس الکتریکی می کند، فقط مشابه TIG و یک شعله قوس بین دو الکترود گسستنی و مشعل نازل یا بین الکترود و قطعات ایجاد می شود. تفاوت چیزهایی فراتر از یک خلاصه درباره آن خواهیم گفت.
قوس الکتریکی به عنوان یک قوس الکتریکی انتقال نیافته شروع به کار می کند. که دارای یک شعله مشهود در آن طرف انتهای نازل و نگهدارنده الکترود است. مشعل وقتی به منظور اتصال توسط یک عمل روش شده است ، در سرتاسر کارها اتصال برقرار می کند.
یک مسیر باریک ارتباطی توسط گازهای یونیزه شده که در جوشکاری قوسی بکار می رود. به طور کامل انتقال یافته اند و در مقابل قطعه کار قرار گرفته اند.
مزایای جوشکاری پلاسما
در این نوع مزیت های بسیار روشن وجود دارد که PAW دارای اتصال قوی تری نسبت به GTAW است.
پلاسمای قوس بهبود یافته پلاسمای مستقیم وچگالی به شما کنترل آسان تر گرمای ورودی جهت کار بدون نگرانی در مورد آن را فراهم میکند.
جوشکاری "great stand off distane" مشکلات کمتری از جهت حداکثر جریان بریا مشعل در روش TIG برای شما ایجاد می کند.
اندازه حفره جوشکاری ،تأثیر زیادی بر حساسیت کمتر در تغییر در طول قوس دارد. پلاسمای جوشکاری حتی برای حرکت دادن های متغیر که ناشی از حرکات است می باشد جای بیشتری دارد به این معنا که شما در این جوشکاری یکنواختی بیشتری نسبت به جوش های TIG خواهید داشت .
شما دسترسی آسان تری جهت تغذیه میله پرکننده یا سیم و مشعل دستی "greater stand off distance" در PAW نسبت به روشی GTAW خواهید داشت "stand off distance"معمولاً از حدود 16/3 تا 2/1 اینچ از نازل تا قطعه کار می باشد.
همچنین شما می توانید قطر ضخیم تری از میله پرکننده یا سیم با حداقل خطر آسودگی فلز جوش یا الکترود تنگستن استفاده کنید خصوصاً این مطلب درباره جوش دادن فولادهای زنگ نزن، آلومینیوم و تیتانیوم در کارهای حساس که در انرژی هسته ای ، لوله کشی مواد شیمیایی و هوا فضا کاربرد دارند بارز است .
چون که پلاسمای قوس داغ تر از پلاسمای قوس GTAW است . سرعت جوشکاری بالاتر است و ناحیه تحت تأثیر کنار فلز جوش که منجمد می شود بسیار باریک است


چهارشنبه 30 فروردین 1391 ساعت 09:34  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 20:49 چهارشنبه 30 فروردین 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون از شما
مجید صابر 23:30 چهارشنبه 30 فروردین 1391
0
 مجید صابر
ممنون مهندس عزیز جالب بود
جلال بهرامی 20:03 پنجشنبه 31 فروردین 1391
0
 جلال بهرامی
بسیار بسیار تشکر
مهدی حمزه زاده آذر 20:52 پنجشنبه 31 فروردین 1391
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون سیامک. خوبه اطلاعات شما در زمینه جوشکاری.
محسن نیک 07:52 شنبه 2 اردیبهشت 1391
0
 محسن نیک
ممنون
حمید رضا ابراهیم خانی 12:46 شنبه 2 اردیبهشت 1391
0
 حمید رضا ابراهیم خانی
ممنون جناب آقای مهندس مطلبی- ممکن است بفرمائید در صورت وجود شرایط یکسان بین روش های TIG , MIG ،در جوشکاری نفوذی در ورق های ضخیم ، آیا در روش PAW قطعه بایستی پیش گرم بشود یا نه ؟ ضمن اینکه آیا بروز تنش و کشیدگی وجود دارد یا خیر؟
سیامک مطلبی 11:43 چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391
1
 سیامک مطلبی

با سلام خدمت دوستان عزیزم

خوشحالم مورد پسند واقع شد

جناب آقای مهندس ابراهیم خانی عزیز:

3 اردیبهشت کامنت شما رو خوندم و به مدت 3 روز کتابهای آیین نامه جوشکاری و چند کتاب دیگر رو به شکل

اجمالی نگاه کردم به چندیدن سایت سر زدم و با یکی از دوستان بازرس فنی جوش تماس گرفتم ولی هیچ

کدومشون به من کمکی نکردن

چطور بگم راستش سوالی که پرسیدید تخصصی هست و من به عنوان یه کارشناس عمران از اون اطلاعی

ندارم کاش دوستان کارشناس و بازرس فنی جوش در اینجا حضور داشتند تا از نظراتشون بهره مند

میشدیم . من 3 مقاله در خصوص پیش گرمایش قطعات و دو موضوع دیگر رو به آدرس ایمیل شما فرستادم که

امیدوارم بتونه کمکتون بکنه .

پیروز باشید
سید ابراهیم موسوی نژاد 17:11 سه شنبه 19 اردیبهشت 1391
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
بسیار عالی