www.iiiWe.com » اپوکسی و مراحل تزریق آن در ترک بتن

 صفحه شخصی سیامک مطلبی   
 
نام و نام خانوادگی: سیامک مطلبی
استان: گیلان - شهرستان: رشت
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  عضو هیئت مدیره در یک شرکت ساختمانی
شماره نظام مهندسی:  11-3-0-11311
تاریخ عضویت:  1389/08/30
 روزنوشت ها    
 

 اپوکسی و مراحل تزریق آن در ترک بتن بخش عمران

15


اپوکسیها (اپوکسیدها) ازخانواده رزین های مصنوعی هستند که دارای کربن و اکسیژن هستند و به همین خاطر اپوکسید نامیده می شوند. گروههای اپوکسید به خاطر داشتن ساختمان مولکولی خاص می توانند با بیش از 50 نوع نمونه شیمیایی مخلوط شونده و سیستم های عمل آمده و سخت شده رزینی را ایجاد کنند. رزین های اپوکسی که در محل مورد استفاده قرار میگیرند از اختلاط دو بخش محصولات رزین سخت شده (SET) و بخش عمل آورنده (Curing Agents) یا سخت کننده (Hardeners) حاصل می شود که باعث به وجود آمدن خصوصیات منحصر به فردی ازجمله: چسبندگی بسیار عالی، مقاومت شیمیایی در برابر اسیدها و … افت کم، زود سخت (زمان عمل آوری پائین) ، مقاوم در برابر رطوبت و خاصیت ویسکوزیته بالا می شوند. به جهت خصوصیات ویژه رزین های اپوکسی و برتری نسبت به سیمان و سایر موارد از آنها برای: پر کردن و آب بند کردن ترک های سطوح (Grouting) – چسباندن بتن تازه به بتن سخت شده، فولاد . جهت وصله زنی و لکه گیری و ترمیم سطوح – تحکیم پایه ماشین آلات دارای حرکت پس و پیش رو – کاربرد در زیر آب (به دلیل مقاومت بالا و جمه شدگی کم) . همچنین در کار با رزین های اپوکسی در کاربردهای مختلف ،آماده سازی سطوح بتنی، فلزی و … با روش های مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل وجود اثرات منفی بعضی خواص فیزیکی، شیمیایی رزین های اپوکسی و … مشکلات محدودی در زمینه کار با رزیم های اپوکسی به وجود می آید، که با رعایت نکات، ملاحظات و ایمنی هایی قابل حل است . و این مواد خدشه ای به مزیت های اپوکسی وارد نمی کند.



مراحل پر کردن ترک ها با این رزین :

برای این منظور ترکهای موجود مشخص و پس از تمیز نمودن سطوح ترکها با استفاده از مواد شیمیایی ویژه اقدام به نصب روزنه های تزریق در فواصل مشخص می نمایند.





و با استفاده از چسبهای ویژه سطح ترک درز بندی می شود تا تحمل فشار ناشی
از تزریق را نموده و امکان نفوذ رزین اپوکسی را فراهم نماید.








سپس با استفاده از پمپهای ویژه رزین اپوکسی مخصوص را که دارای چسبندگی کم و
زمان گیرش مناسب می باشد از پایین ترین روزنه شروع به تزریق می نمایند.





به محض اینکه از روزنه تزریق بعدی مواد تزریق ریزش نمود شیر روزنه را بسته و از روزنه بعدی ادامه عملیات تزریق را انجام می دهند. فشار اولیه تزریق در این پروژه 25 اتمسفر می باشد که در طی اجرای تزریق به تدریج فشار را افزایش می دهند.








به منظور اطمینان از روند تزریق، از ترکها مغزه گیری شده تا میزان نفوذ رزین اپوکسی مشخص گردد علاوه بر این می بایستی نمونه ها با استفاده از جک بارگذاری شکسته شوند و در این آزمایش صفحه شکست نبایستی از سطح ترک خورده ای که با رزین اپوکسی پر شده است عبور کند





شنبه 16 اردیبهشت 1391 ساعت 10:15  
 نظرات    
 
حسین غفوری 18:06 شنبه 16 اردیبهشت 1391
2
 حسین غفوری
عالی بود ممنون
مجید صابر 18:37 شنبه 16 اردیبهشت 1391
3
 مجید صابر
ممنون مهندس مطلبی عزیز متن مفیدی بود.
سید امین نوری 19:55 شنبه 16 اردیبهشت 1391
1
 سید امین نوری
ممنون آقای مهندس بسیار مفید بود.
سید ابراهیم موسوی نژاد 21:38 شنبه 16 اردیبهشت 1391
1
 سید ابراهیم موسوی نژاد
بسیار عالی و کاربردی
مائده علیشاهی 21:51 شنبه 16 اردیبهشت 1391
1
 مائده علیشاهی
فوق العاده مفید..........بسیار ممنونم از شما
م افتخاری 13:50 یکشنبه 17 اردیبهشت 1391
2
 م افتخاری
سپاس
بهزاد زعفرانی 20:36 سه شنبه 31 مرداد 1391
0
 بهزاد زعفرانی
خیلی ممنونم ازتون بابت اطلاعات مفیدتون فقط میتونم ازتون خواهش کنم شرکتی رو که این کار رو انجام میده معرفی کنین؟ آخه هرچی تو تبریز گشتم نتونستم پیدا کنم ... اگه امکان داره شماره شرکت ...مرسی